Ir al contenido principal

Слънчевата системаСлънчевата система е група астрономически обекти.

Заедно със Земята около Слънцето се въртят още осем планети.

Меркурий: Тя е от най-малките планети. Тя е най-близо до Слънцето за това е много гореща.

Венера: Най – горещата планета,блести силно и на нея има вулкани.Наричат я също Вечерница или Зорница.

Земя: Това е единствената планета, на която има въздух и вода, а следователно и живот.

Марс: Тя представлява червена пустиня и е много студена. Наричат я също „Червената планета“.

Юпитер: Тя е най-голямата планета от Слънчевата система и е 11 пъти по-голяма от Земята.

Сатурн: Тя е планета заобиколена от много тънки пръстени от сняг и лед.

Уран: Планета много отдалечена от земята и за това е малко изследвана. Тя също има пръстени и на нея е много студено.

Нептун: Планета покрита с лед, силни ветрове и е много студена.Когато децата се забавляват запомнят нещата много по-лесно, за това ще ви покажа  идеи, с които да практикувате знанията.


                   МАКЕТ С ПЛАНЕТИ


1. Принтирайте планетите.
2. Изрежете и оцветете.
3. Прегънете планетите , завържете с конец и после сглобете (аз използвах сламки за базата на макета).Освен тази идея, може да използвате същия шаблон и да залепите планетите на клечки.
КАРТИ ПАМЕТ


С тази игра децата трябва да намират еднаквите планети от картите. 

1. Принтирайте шаблона.
2. Оцветете и след това залепете върху еднакви картончета.
И не забравяйте, забавлявайте се докато научавате нови неща!

Comentarios

Entradas populares de este blog

Читателски дневник - място за читателски спомени!

 Краят на учебната година е близо, а с него започва лятното четене. За много ученици воденето на читателски дневник  е задължително. И много деца възприемат тази задача като тежък дълг. Но ако използвате изберем правилния дневник, тогава това ще бъде едно от любимите занимания на детето. Основната цел на дневника е да напомни на децата за прочетените книги, така детето винаги ще може да си спомни, сюжета, героите и впечатлението от прочетеното.  Освен това воденето на читателски дневник  има голям ефект върху развитието на детето , детето се учи да анализира и обмисля прочетеното.  Този дневник е чудесен помощник за всеки ученик и забавен начин децата да тренират своите умения за четене с разбиране и да изживяват отново и отново прочетените истории! Може да принтирате, да оцветите по избор и да се потопите във вълшебния свят на книгите!  Приятно четене! Свалете от тук!

Аз познавам часовника + шаблони!

 Познаването на часовника е много важно умение в живота на едно дете.Познаването на часовника кара децата да се чувстват по-големи и самостоятелни.  Преди да започнем с ученето на часовника и часа , е необходимо децата да имат някои определени знания за да може да разберат и осъзнаят какво точно ни показва часовника. - Детето трябва да може да брои до 60. -Трябва да разбере понятието време и как се измерва то. - Трябва да знае периодите, на които е разделено времето : дни,седмици, месеци,сезони... Всяко дете следва своя ритъм, но децата няма да са готови да научат да познават часовника преди 5 или 6 годишна възраст. 1.Основни понятия. Денят е разделен на 24 часа. Всеки час е разделен на 60 минути, а всяка минута на 60 секунди. 2.Часовника е инструмент, с който измерваме времето.Състои се от  циферблат , на който са наредени числата от 1 до 12, Малка стрелка,която показва часа. Голяма стрелка която показва минутите. 3.Когато стрелката за минутите е на числото 12 е точен час. 4.Когато ст

Книги за лятната ваканция от 1 до 4 клас + читателски дневник.

Лятната ваканция е близо, а с нея и препоръчителния списък с книги за лятната ваканция!  Четенето, независимо дали става дума за истории, книги, комикси или списания,предоставя множество ползи за детето. Важно е то да не приема четенето като някакво задължение а да се впуска в невероятния свят на книгите с голямо желание. Ето и някои от ползите на четенето.  - К нигите са инструменти, които позволяват на децата да „пътуват“ до други места, да се транспортират до други измерения, където могат да си представят чрез думи какво представляват главните герои или случки от книгата. -  Д етето научава нов думи, да използва правилно речта и дори да пише без правописни грешки. -С четенето се стимулира умението за памет, концентрация и разбиране. -К нигите помагат на децата да се поставят на мястото на другите, да опознаят чувствата и гледн ите точки на другите. -Книгата е в ерен приятел за цял живот: детето, което придобие навика да чете, ще има другар, в добри и лоши времена.  За да е забавно н