Ir al contenido principal

Таблицата за умножение.


Научете лесно таблицата за умножение.

Таблицата за умножение е едно от първите математически умения,които децата  научават в училище след събиране и изваждане. Умножението не е нищо повече от пряк път за получаване на големи суми по-бързо, което означава,че не изисква много памет, а добра доза разсъждения.Не притискайте децата да научат таблицата, ще постигнете само да я намразят.За щастие има и други методи децата да се научат да умножават.

1. Изчакайте подходящия момент


Една от най-честите грешки, които родителите правят в образованието на децата си, е да ги учат на съдържание, за което те все още не са подготвени. Следователно първата стъпка, за да се научат таблиците за умножение и вероятно една от най-важните е да определите подходящото за това време. Детето ще бъде подготвено, когато е достатъчно зряло, за да приеме ново съдържание и е придобило основни знания като събиране и изваждане. Друг фактор, който често забравяме, но който е от съществено значение, е мотивацията, важно е детето да е мотивирано да се научи да се умножава.
 2. Обяснете какво точно е умножението.

Повечето деца обичат да разбират причината за нещата и техния ,така те се мотивират. Ето защо е от съществено значение, вместо да им дадете таблиците, за да ги научите наизуст, да обясните, че умножението не е нищо повече от последователната сума на едно и също число и, че е много полезно за бързо смятане. Само когато детето разбере полезността на умножението, може да има смисъл да научи таблицата за умнoжение.


              

3. Научете детето на основните умножения.


Често родителите и дори някои учители смятат, че да се учиш да умножаваш е еквивалентно на запаметяването, но това е сериозна грешка. Всъщност таблиците са последното нещо, което трябва да научите. Първо трябва да започнете с основни и много прости умножения, като 2х2, 2х3 или 3х3. Става въпрос за развиване на способността за умножаване и разбиране на процеса, който е в основата. За да работите върху концепцията за умножение, трябва да посочите, че тя е последователната сума на едно и също число, така че 2х3 означава 2 пъти 3; тоест: 3 + 3. И така нататък.


                 

4. Насърчете го да практикува


Умножението е не само логично, но изисква и добра доза практика, така че детето ще подсили придобитите знания и в същото време ще увеличи увереността в своите способности. Всяко място е добре да практикувате, особено извън дома, за да разберете важността на това ново умение. Например, когато отивате да пазарувате, можете да попитате: Колко трябва да платя за 3 буркана сладко, ако всеки струва 2 лева?
            


5. Дойде време за таблицата.

След като детето разбере как работят основните умножения, дойде време да му покажете таблиците. Можете да използвате традиционни таблици или персонализирани. В началото най-важното е детето да я визуализира , за да може да я разбере. След това можете да започнете да ги изучавате, има различни трикове, които ще ви позволят да се движите по-бързо в обучението, като например:

Таблица от 0. Всички числа, умножени по 0, водят до 0.
Таблица от 1. Всички числа, умножени по 1, водят до едно и също число.
Таблица от 2. Всяко число, умножено по 2, е двойно по-голямо от числото.
Таблица 5. Числата, умножени по 5, завършват на 0 или 5, като се правят поредици, които се събират до 5 всеки път.
Таблица от 10. Необходимо е само да добавите 0 към умноженото число.

Няма да престана да го повтарям, за да научи едно дете изучавания материал по-лесно, трябва да му е забавно. За това всеки път се старая да оставям идея за забавление.

Може да свалите шаблоните тук!!!

Comentarios

Entradas populares de este blog

Читателски дневник - място за читателски спомени!

 Краят на учебната година е близо, а с него започва лятното четене. За много ученици воденето на читателски дневник  е задължително. И много деца възприемат тази задача като тежък дълг. Но ако използвате изберем правилния дневник, тогава това ще бъде едно от любимите занимания на детето. Основната цел на дневника е да напомни на децата за прочетените книги, така детето винаги ще може да си спомни, сюжета, героите и впечатлението от прочетеното.  Освен това воденето на читателски дневник  има голям ефект върху развитието на детето , детето се учи да анализира и обмисля прочетеното.  Този дневник е чудесен помощник за всеки ученик и забавен начин децата да тренират своите умения за четене с разбиране и да изживяват отново и отново прочетените истории! Може да принтирате, да оцветите по избор и да се потопите във вълшебния свят на книгите!  Приятно четене! Свалете от тук!

Аз познавам часовника + шаблони!

 Познаването на часовника е много важно умение в живота на едно дете.Познаването на часовника кара децата да се чувстват по-големи и самостоятелни.  Преди да започнем с ученето на часовника и часа , е необходимо децата да имат някои определени знания за да може да разберат и осъзнаят какво точно ни показва часовника. - Детето трябва да може да брои до 60. -Трябва да разбере понятието време и как се измерва то. - Трябва да знае периодите, на които е разделено времето : дни,седмици, месеци,сезони... Всяко дете следва своя ритъм, но децата няма да са готови да научат да познават часовника преди 5 или 6 годишна възраст. 1.Основни понятия. Денят е разделен на 24 часа. Всеки час е разделен на 60 минути, а всяка минута на 60 секунди. 2.Часовника е инструмент, с който измерваме времето.Състои се от  циферблат , на който са наредени числата от 1 до 12, Малка стрелка,която показва часа. Голяма стрелка която показва минутите. 3.Когато стрелката за минутите е на числото 12 е точен час. 4.Когато ст

Книги за лятната ваканция от 1 до 4 клас + читателски дневник.

Лятната ваканция е близо, а с нея и препоръчителния списък с книги за лятната ваканция!  Четенето, независимо дали става дума за истории, книги, комикси или списания,предоставя множество ползи за детето. Важно е то да не приема четенето като някакво задължение а да се впуска в невероятния свят на книгите с голямо желание. Ето и някои от ползите на четенето.  - К нигите са инструменти, които позволяват на децата да „пътуват“ до други места, да се транспортират до други измерения, където могат да си представят чрез думи какво представляват главните герои или случки от книгата. -  Д етето научава нов думи, да използва правилно речта и дори да пише без правописни грешки. -С четенето се стимулира умението за памет, концентрация и разбиране. -К нигите помагат на децата да се поставят на мястото на другите, да опознаят чувствата и гледн ите точки на другите. -Книгата е в ерен приятел за цял живот: детето, което придобие навика да чете, ще има другар, в добри и лоши времена.  За да е забавно н