Ir al contenido principal

Таблицата за умножение.


Научете лесно таблицата за умножение.

Таблицата за умножение е едно от първите математически умения,които децата  научават в училище след събиране и изваждане. Умножението не е нищо повече от пряк път за получаване на големи суми по-бързо, което означава,че не изисква много памет, а добра доза разсъждения.Не притискайте децата да научат таблицата, ще постигнете само да я намразят.За щастие има и други методи децата да се научат да умножават.

1. Изчакайте подходящия момент


Една от най-честите грешки, които родителите правят в образованието на децата си, е да ги учат на съдържание, за което те все още не са подготвени. Следователно първата стъпка, за да се научат таблиците за умножение и вероятно една от най-важните е да определите подходящото за това време. Детето ще бъде подготвено, когато е достатъчно зряло, за да приеме ново съдържание и е придобило основни знания като събиране и изваждане. Друг фактор, който често забравяме, но който е от съществено значение, е мотивацията, важно е детето да е мотивирано да се научи да се умножава.
 2. Обяснете какво точно е умножението.

Повечето деца обичат да разбират причината за нещата и техния ,така те се мотивират. Ето защо е от съществено значение, вместо да им дадете таблиците, за да ги научите наизуст, да обясните, че умножението не е нищо повече от последователната сума на едно и също число и, че е много полезно за бързо смятане. Само когато детето разбере полезността на умножението, може да има смисъл да научи таблицата за умнoжение.


              

3. Научете детето на основните умножения.


Често родителите и дори някои учители смятат, че да се учиш да умножаваш е еквивалентно на запаметяването, но това е сериозна грешка. Всъщност таблиците са последното нещо, което трябва да научите. Първо трябва да започнете с основни и много прости умножения, като 2х2, 2х3 или 3х3. Става въпрос за развиване на способността за умножаване и разбиране на процеса, който е в основата. За да работите върху концепцията за умножение, трябва да посочите, че тя е последователната сума на едно и също число, така че 2х3 означава 2 пъти 3; тоест: 3 + 3. И така нататък.


                 

4. Насърчете го да практикува


Умножението е не само логично, но изисква и добра доза практика, така че детето ще подсили придобитите знания и в същото време ще увеличи увереността в своите способности. Всяко място е добре да практикувате, особено извън дома, за да разберете важността на това ново умение. Например, когато отивате да пазарувате, можете да попитате: Колко трябва да платя за 3 буркана сладко, ако всеки струва 2 лева?
            


5. Дойде време за таблицата.

След като детето разбере как работят основните умножения, дойде време да му покажете таблиците. Можете да използвате традиционни таблици или персонализирани. В началото най-важното е детето да я визуализира , за да може да я разбере. След това можете да започнете да ги изучавате, има различни трикове, които ще ви позволят да се движите по-бързо в обучението, като например:

Таблица от 0. Всички числа, умножени по 0, водят до 0.
Таблица от 1. Всички числа, умножени по 1, водят до едно и също число.
Таблица от 2. Всяко число, умножено по 2, е двойно по-голямо от числото.
Таблица 5. Числата, умножени по 5, завършват на 0 или 5, като се правят поредици, които се събират до 5 всеки път.
Таблица от 10. Необходимо е само да добавите 0 към умноженото число.

Няма да престана да го повтарям, за да научи едно дете изучавания материал по-лесно, трябва да му е забавно. За това всеки път се старая да оставям идея за забавление.

Може да свалите шаблоните тук!!!

Comentarios

Entradas populares de este blog

Ден на водата.

22 март е световен ден на водата, по тази причина реших да ви зарадвам с интересни материали. Нека да се научим да ценим водата. Песен за водата  https://www.youtube.com/watch?v=T3MAlQleT3I

Картичка саксия.

Лесна картичка, която децата само да направят за мама! https://www.youtube.com/watch?v=r7JSR2AyoWg&feature=youtu.be Ако търсите красив подарък за деня на майката, който да направите с децата, ето и идеята за картичка за мама. Тази картичка във формата на саксия ще зарадва баба или мама за 8-ми март или може да я използвате всеки един ден за да покажете на специален за вас човек, колко го обичате. Денят на майката е идеалният ден, поглезете мама с любимите неща. Обичам да правя картички с цветя. Те са пъстър и красив начин да се наслаждавам на цветя, без да се налага да ги изхвърля защото те никога не  увяхват. Необходими материали: Шаблон за изработка на картичката.  Цветна хартия или картон в цвят по избор. Лепило. Панделки. Перфоратор. Ножица. Инструкции: Разпечатайте шаблона или го копирайте върху избраната от вас хартия. С помощта на перфоратор направете две дупки на саксията. Направете цветята, всяко цвете е от 3

Кръговрат на водата.

ЗАЩО ВАЛИ ДЪЖД? Облаците в небето са миниатюрни водни капчици, издигнали се във въздуха, когато Слънцето е загряло водната повърхност. Капчиците стават стават все по-големи и по-тежки,като накрая падат на земята под формата на дъжд.  Водата се стича  във водните басейни. Това пътешествие се нарича кръговрат на водата. 1.Изпаренията. Слънцето загрява водната повърхност и от нея се отделя невидима водна пара,която се издига във въздуха. Там тя се охлажда и образува милиони миниатюрни капчици,които оформят облаци. 2. Облаци в небето. Ветровете придвижват облаците в небето.Когато те попаднат в по-студен въздух,водните капчици започват да се сливат в по-тежки дъждовни капки. 3.Валежи. Когато водните капчици станат прекалено големи и тежки,те падат под формата на дъжд. 4.Реките. Водата се влива в потоци и реки,които текат по склоновете на планините и надолу в равнините. Някой реки завършват пътя си в езера,а други стигат чак до морето или океана,където водния цикъл започва отново. Може да ми