Ir al contenido principal

Таблицата за умножение.


Научете лесно таблицата за умножение.

Таблицата за умножение е едно от първите математически умения,които децата  научават в училище след събиране и изваждане. Умножението не е нищо повече от пряк път за получаване на големи суми по-бързо, което означава,че не изисква много памет, а добра доза разсъждения.Не притискайте децата да научат таблицата, ще постигнете само да я намразят.За щастие има и други методи децата да се научат да умножават.

1. Изчакайте подходящия момент


Една от най-честите грешки, които родителите правят в образованието на децата си, е да ги учат на съдържание, за което те все още не са подготвени. Следователно първата стъпка, за да се научат таблиците за умножение и вероятно една от най-важните е да определите подходящото за това време. Детето ще бъде подготвено, когато е достатъчно зряло, за да приеме ново съдържание и е придобило основни знания като събиране и изваждане. Друг фактор, който често забравяме, но който е от съществено значение, е мотивацията, важно е детето да е мотивирано да се научи да се умножава.
 2. Обяснете какво точно е умножението.

Повечето деца обичат да разбират причината за нещата и техния ,така те се мотивират. Ето защо е от съществено значение, вместо да им дадете таблиците, за да ги научите наизуст, да обясните, че умножението не е нищо повече от последователната сума на едно и също число и, че е много полезно за бързо смятане. Само когато детето разбере полезността на умножението, може да има смисъл да научи таблицата за умнoжение.


              

3. Научете детето на основните умножения.


Често родителите и дори някои учители смятат, че да се учиш да умножаваш е еквивалентно на запаметяването, но това е сериозна грешка. Всъщност таблиците са последното нещо, което трябва да научите. Първо трябва да започнете с основни и много прости умножения, като 2х2, 2х3 или 3х3. Става въпрос за развиване на способността за умножаване и разбиране на процеса, който е в основата. За да работите върху концепцията за умножение, трябва да посочите, че тя е последователната сума на едно и също число, така че 2х3 означава 2 пъти 3; тоест: 3 + 3. И така нататък.


                 

4. Насърчете го да практикува


Умножението е не само логично, но изисква и добра доза практика, така че детето ще подсили придобитите знания и в същото време ще увеличи увереността в своите способности. Всяко място е добре да практикувате, особено извън дома, за да разберете важността на това ново умение. Например, когато отивате да пазарувате, можете да попитате: Колко трябва да платя за 3 буркана сладко, ако всеки струва 2 лева?
            


5. Дойде време за таблицата.

След като детето разбере как работят основните умножения, дойде време да му покажете таблиците. Можете да използвате традиционни таблици или персонализирани. В началото най-важното е детето да я визуализира , за да може да я разбере. След това можете да започнете да ги изучавате, има различни трикове, които ще ви позволят да се движите по-бързо в обучението, като например:

Таблица от 0. Всички числа, умножени по 0, водят до 0.
Таблица от 1. Всички числа, умножени по 1, водят до едно и също число.
Таблица от 2. Всяко число, умножено по 2, е двойно по-голямо от числото.
Таблица 5. Числата, умножени по 5, завършват на 0 или 5, като се правят поредици, които се събират до 5 всеки път.
Таблица от 10. Необходимо е само да добавите 0 към умноженото число.

Няма да престана да го повтарям, за да научи едно дете изучавания материал по-лесно, трябва да му е забавно. За това всеки път се старая да оставям идея за забавление.

Може да свалите шаблоните тук!!!

Comentarios

Entradas populares de este blog

21 ноември - Ден на християнското семейство.

  На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично. В българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. Според преданието на този ден се случило паметно събитие. Богородица била обречена от родителите си на Бога още преди рождението си. Когато навършила три години, те я завели в Йерусалимския храм. Със запалени свещи всички близки я съпроводили през града до храма. Денят на християнското семейство наближава. Можем да създадем персонализиранa семейнa картинa с помощта на този шаблон. С помощта на шаблона ,децата трябва да изрежат,оцветят и залепят в рамката всеки член от своето семейство. ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ!

Рибки за Никулден + шаблони.

На 6 декември почитаме Св. Николай, архиепископ Мирликийски, Чудотворец.  Празникът е известен още като Никулден. Никулден поставя началото на Коледните празници в българския празничен календар . Свети Никола, чието име означава  " Победител" , се почита  като покровител на водните дълбини, на моряците, на  рибарите и като спасител на изпадналите в беда  корабокрушенци. В народните представи той е крилат момък с голяма физическа сила, летящ над моретата и закрилящ моряците и рибарите. Другаде пък го изобразяват като старец с дълга бяла  брада.  В народното словесно творчество е позната и  притчата за  това как ведн ъж Свети Никола излязъл  в морето с  другари. Извила се буря и лодката се  продънила. Но той  хванал една  голяма риба и  запушил с нея дупката.  Прибрали се всички   на  сушата и в знак на  благодарност му сготвили един шаран. От тук и традицията на Никулден да се  прави  рибен  курбан, и то от риба с люспи. След Никулден, смята народното поверие, започва  истинск

Моето семейство

    Семейството  Щом ми стане страшно, щом ме заболи, или пък ужасно чувствам се, уви, майчица си имам нежна и добра, ласкаво ме милва с мека топлина. Имам и насреща рамо на баща, страх да не усещам и да се опра. Братче и сетриче- весело е с тях. Моят дом обичам, пълен с много смях. Здравото семейство, мощна е опора, в него се отглеждат най-добрите хора. Биляна Дар         Моето семейство   Как обичам да се гушна я при татко, я при мама. А когато съм послушна, те целуват ме и двама.   „Слънце“ ме нарича татко. Мама — „месечинка ясна“. Толкова е мило, сладко, че не бързам да порасна.   Птицата в гнездото свое пази рожби голокрили. Моят дом — гнездо и той е. Дава ми любов и сили.                                                                                                                                                                                   Ангелина Жекова Шаблоните може да намерите ТУК!