Ir al contenido principal

Таблицата за умножение.


Научете лесно таблицата за умножение.

Таблицата за умножение е едно от първите математически умения,които децата  научават в училище след събиране и изваждане. Умножението не е нищо повече от пряк път за получаване на големи суми по-бързо, което означава,че не изисква много памет, а добра доза разсъждения.Не притискайте децата да научат таблицата, ще постигнете само да я намразят.За щастие има и други методи децата да се научат да умножават.

1. Изчакайте подходящия момент


Една от най-честите грешки, които родителите правят в образованието на децата си, е да ги учат на съдържание, за което те все още не са подготвени. Следователно първата стъпка, за да се научат таблиците за умножение и вероятно една от най-важните е да определите подходящото за това време. Детето ще бъде подготвено, когато е достатъчно зряло, за да приеме ново съдържание и е придобило основни знания като събиране и изваждане. Друг фактор, който често забравяме, но който е от съществено значение, е мотивацията, важно е детето да е мотивирано да се научи да се умножава.
 2. Обяснете какво точно е умножението.

Повечето деца обичат да разбират причината за нещата и техния ,така те се мотивират. Ето защо е от съществено значение, вместо да им дадете таблиците, за да ги научите наизуст, да обясните, че умножението не е нищо повече от последователната сума на едно и също число и, че е много полезно за бързо смятане. Само когато детето разбере полезността на умножението, може да има смисъл да научи таблицата за умнoжение.


              

3. Научете детето на основните умножения.


Често родителите и дори някои учители смятат, че да се учиш да умножаваш е еквивалентно на запаметяването, но това е сериозна грешка. Всъщност таблиците са последното нещо, което трябва да научите. Първо трябва да започнете с основни и много прости умножения, като 2х2, 2х3 или 3х3. Става въпрос за развиване на способността за умножаване и разбиране на процеса, който е в основата. За да работите върху концепцията за умножение, трябва да посочите, че тя е последователната сума на едно и също число, така че 2х3 означава 2 пъти 3; тоест: 3 + 3. И така нататък.


                 

4. Насърчете го да практикува


Умножението е не само логично, но изисква и добра доза практика, така че детето ще подсили придобитите знания и в същото време ще увеличи увереността в своите способности. Всяко място е добре да практикувате, особено извън дома, за да разберете важността на това ново умение. Например, когато отивате да пазарувате, можете да попитате: Колко трябва да платя за 3 буркана сладко, ако всеки струва 2 лева?
            


5. Дойде време за таблицата.

След като детето разбере как работят основните умножения, дойде време да му покажете таблиците. Можете да използвате традиционни таблици или персонализирани. В началото най-важното е детето да я визуализира , за да може да я разбере. След това можете да започнете да ги изучавате, има различни трикове, които ще ви позволят да се движите по-бързо в обучението, като например:

Таблица от 0. Всички числа, умножени по 0, водят до 0.
Таблица от 1. Всички числа, умножени по 1, водят до едно и също число.
Таблица от 2. Всяко число, умножено по 2, е двойно по-голямо от числото.
Таблица 5. Числата, умножени по 5, завършват на 0 или 5, като се правят поредици, които се събират до 5 всеки път.
Таблица от 10. Необходимо е само да добавите 0 към умноженото число.

Няма да престана да го повтарям, за да научи едно дете изучавания материал по-лесно, трябва да му е забавно. За това всеки път се старая да оставям идея за забавление.

Може да свалите шаблоните тук!!!

Comentarios

Entradas populares de este blog

Книги за лятната ваканция от 1 до 4 клас + читателски дневник.

Лятната ваканция е близо, а с нея и препоръчителния списък с книги за лятната ваканция!  Четенето, независимо дали става дума за истории, книги, комикси или списания,предоставя множество ползи за детето. Важно е то да не приема четенето като някакво задължение а да се впуска в невероятния свят на книгите с голямо желание. Ето и някои от ползите на четенето.  - К нигите са инструменти, които позволяват на децата да „пътуват“ до други места, да се транспортират до други измерения, където могат да си представят чрез думи какво представляват главните герои или случки от книгата. -  Д етето научава нов думи, да използва правилно речта и дори да пише без правописни грешки. -С четенето се стимулира умението за памет, концентрация и разбиране. -К нигите помагат на децата да се поставят на мястото на другите, да опознаят чувствата и гледн ите точки на другите. -Книгата е в ерен приятел за цял живот: детето, което придобие навика да чете, ще има другар, в добри и лоши времена.  За да е забавно н

Кръговрат на водата.

ЗАЩО ВАЛИ ДЪЖД? Облаците в небето са миниатюрни водни капчици, издигнали се във въздуха, когато Слънцето е загряло водната повърхност. Капчиците стават стават все по-големи и по-тежки,като накрая падат на земята под формата на дъжд.  Водата се стича  във водните басейни. Това пътешествие се нарича кръговрат на водата. 1.Изпаренията. Слънцето загрява водната повърхност и от нея се отделя невидима водна пара,която се издига във въздуха. Там тя се охлажда и образува милиони миниатюрни капчици,които оформят облаци. 2. Облаци в небето. Ветровете придвижват облаците в небето.Когато те попаднат в по-студен въздух,водните капчици започват да се сливат в по-тежки дъждовни капки. 3.Валежи. Когато водните капчици станат прекалено големи и тежки,те падат под формата на дъжд. 4.Реките. Водата се влива в потоци и реки,които текат по склоновете на планините и надолу в равнините. Някой реки завършват пътя си в езера,а други стигат чак до морето или океана,където водния цикъл започва отново. Може да ми

Книжка за Васил Левски

Васил Кунчев, известен като Васил Левски, е български национален герой. Роден в град Карлово на 18 юли 1837 г,. Посвещава се изцяло на борбата за свобода. През март 1862 г. взема участие в Първата българска легия на Раковски в Белград. Получава името Левски. През 1867 г. става знаменосец на четата на Панайот Хитов. През 1869 г. започва да изгражда мрежата на Вътрешната Революционна Организация. На 26 декември 1872 г. пристига в Къкринското ханче. На 27 декември 1872 е заловен от турската полиция.  Левски е отведен в София и осъден на смърт чрез обесване.  На 19 февруари 1873 г. присъдата е изпълнена и Васил Левски е обесен. За да изработим тази книжка за Васил Левски,с която да пазим неговите дела, трябва да свалите и принтирате шаблоните. По желание може да оцветите книжката. На следващата снимка е показано как да прегънете листа за да се образува книжката. Книжка 1  ШАБЛОН ТУК!!! Книжка 2 ШАБЛОН ТУК!!!