Ir al contenido principal

Великденска украса от солено тесто.

Днес се сетих за соленото тесто, с което играехме като малки, обичах го много и сътворявах всякакви предмети и бижута. 
Запознах и моето дете с тази до сега непозната за него техника, сътворихме великденска украса,мисля,че ни се получи много добре,но най-важното е ,че се забавлявахме заедно.Соленото тесто е много просто за приготвяне със съставки,които можем да намерим вкъщи. Тестото е напълно натурално и безвредно за децата.


ЗА ТЕСТОТО:
1.чаша брашно.
1/2.чаша сол.
1/2 чаша вода. 

Омесих продуктите до получаване на средно твърдо тесто, според съставките може да се наложи да долеете още малко вода, но бъдете внимателни, слагайте по малко вода и разбърквайте за да не стане лепкаво.С помощта на формички,изрежете тестото, може да се използват различни формички по ваше желание.

Изпечете тестото на около 100º във фурната докато станат готови, може и да ги оставите просто да се изсъхнат ,но ще отнеме дни. 
Ако изберете да опечете соленото тесто във фурната е задължително да поискате помощта от възрастен!!!
След като е готово, оцветете формичките по ваш избор, може да го направите след като сте го опекли или да сложите хранителна боя или друг тип безвредна боя докато омесвате тестото. 
Тези великденски яйца и зайчета от солено тесто бяха забавни и лесни за приготвяне. В двора намерих клон и окачихме яйцата от него, за да си направим собствено малко великденско дръвче.


Може да използвате фигурките и за други декорации,всичко е въпрос на въображение.


С тази великденска украса няма как да не се сетя и за любимото ми стихче/песен от детството:

Чук-чук, яйчице,
Имаш ли си сърчице?
Знаеш ли какво е то,
Нови дрехи и палто?
Вижда ли ме целий ден
Как си ходя пременен?
Чук-чук, яйчице,
Ако имаш сърчице,
Да му кажеш, нека знай,
Днеска цял ден се играй,
А тез шарени яйца
Са за всичките деца.
Чук-чук, яйчице,
Със сварено сърчице,
Чуло ли си блага вест:
Бог Исус възкръсна днес!
Дора Габе

Кое е вашето любимо великденско стихотворение или великденска песен?

Comentarios

Entradas populares de este blog

Ден на водата.

22 март е световен ден на водата, по тази причина реших да ви зарадвам с интересни материали. Нека да се научим да ценим водата. Песен за водата  https://www.youtube.com/watch?v=T3MAlQleT3I

Картичка саксия.

Лесна картичка, която децата само да направят за мама! https://www.youtube.com/watch?v=r7JSR2AyoWg&feature=youtu.be Ако търсите красив подарък за деня на майката, който да направите с децата, ето и идеята за картичка за мама. Тази картичка във формата на саксия ще зарадва баба или мама за 8-ми март или може да я използвате всеки един ден за да покажете на специален за вас човек, колко го обичате. Денят на майката е идеалният ден, поглезете мама с любимите неща. Обичам да правя картички с цветя. Те са пъстър и красив начин да се наслаждавам на цветя, без да се налага да ги изхвърля защото те никога не  увяхват. Необходими материали: Шаблон за изработка на картичката.  Цветна хартия или картон в цвят по избор. Лепило. Панделки. Перфоратор. Ножица. Инструкции: Разпечатайте шаблона или го копирайте върху избраната от вас хартия. С помощта на перфоратор направете две дупки на саксията. Направете цветята, всяко цвете е от 3

Кръговрат на водата.

ЗАЩО ВАЛИ ДЪЖД? Облаците в небето са миниатюрни водни капчици, издигнали се във въздуха, когато Слънцето е загряло водната повърхност. Капчиците стават стават все по-големи и по-тежки,като накрая падат на земята под формата на дъжд.  Водата се стича  във водните басейни. Това пътешествие се нарича кръговрат на водата. 1.Изпаренията. Слънцето загрява водната повърхност и от нея се отделя невидима водна пара,която се издига във въздуха. Там тя се охлажда и образува милиони миниатюрни капчици,които оформят облаци. 2. Облаци в небето. Ветровете придвижват облаците в небето.Когато те попаднат в по-студен въздух,водните капчици започват да се сливат в по-тежки дъждовни капки. 3.Валежи. Когато водните капчици станат прекалено големи и тежки,те падат под формата на дъжд. 4.Реките. Водата се влива в потоци и реки,които текат по склоновете на планините и надолу в равнините. Някой реки завършват пътя си в езера,а други стигат чак до морето или океана,където водния цикъл започва отново. Може да ми