Ir al contenido principal

"Оставам вкъщи"


ОСТАВАМ ВКЪЩИ!
Лоли беше едно много добро и красиво зайче. Тя имала много приятели и всички много я обичали. Почти всеки уикенд, Лоли имала покана за рожден ден,за парти,за излет или игри с приятели, тя беше най-обичаното зайче в цялата гора.

Един ден Лоли разбрала за нов вирус, който засяга всички. Лоли смятала,че този вирус няма да стигне до далечната гора , в която живеела. Няколко дни след тази новина се появили и първите случаи на заразени животни в гората с новия вирус.
Една седмица по-късно всички училищни дейности били спрени за да се спре и разпространението на този вирус.

Лоли  решила,че това е подходящото време да посети своята приятелка Поли. В това време нейната майка Зайка се прибрала вкъщи и разказала на Лоли, колко е опасен този вирус и как за да го победим, всички заедно трябва да останем вкъщи.

Лоли решила да се обади на Поли за да и каже за забраната.Двете заедно решили да измислят неща, които да правят вкъщи за да се забавляват и за да мине времето по-бързо. 

След разговора с Поли, Лоли записала на един лист всички неща ,които обича да прави:

- Да чете книги.
- Да играе настолни игри с родителите.
- Да засади цвете.
- Да напише приказка.
- Да играе с любимите си кукли и играчки.
- Да слуша музика.
- Да направи картичка за мама.
- Да направи корабчета от хартия и да ги пуска във вода.
- Да играе с конструктора.
- Да си направи палатка в стаята.

Беше невероятно, как не се беше сетила преди за всички тези неща. 

Списъка сякаш не свършвал, имало много неща, който можела да прави. Разбрала,че сега е момента да направи всичко това и скоро нещата ще се оправят и ще може да играе с всичките си приятели от красивата гора.


А ти, с как прекарваш времето вкъщи?


Comentarios

Entradas populares de este blog

Ден на водата.

22 март е световен ден на водата, по тази причина реших да ви зарадвам с интересни материали. Нека да се научим да ценим водата. Песен за водата  https://www.youtube.com/watch?v=T3MAlQleT3I

Картичка саксия.

Лесна картичка, която децата само да направят за мама! https://www.youtube.com/watch?v=r7JSR2AyoWg&feature=youtu.be Ако търсите красив подарък за деня на майката, който да направите с децата, ето и идеята за картичка за мама. Тази картичка във формата на саксия ще зарадва баба или мама за 8-ми март или може да я използвате всеки един ден за да покажете на специален за вас човек, колко го обичате. Денят на майката е идеалният ден, поглезете мама с любимите неща. Обичам да правя картички с цветя. Те са пъстър и красив начин да се наслаждавам на цветя, без да се налага да ги изхвърля защото те никога не  увяхват. Необходими материали: Шаблон за изработка на картичката.  Цветна хартия или картон в цвят по избор. Лепило. Панделки. Перфоратор. Ножица. Инструкции: Разпечатайте шаблона или го копирайте върху избраната от вас хартия. С помощта на перфоратор направете две дупки на саксията. Направете цветята, всяко цвете е от 3

Кръговрат на водата.

ЗАЩО ВАЛИ ДЪЖД? Облаците в небето са миниатюрни водни капчици, издигнали се във въздуха, когато Слънцето е загряло водната повърхност. Капчиците стават стават все по-големи и по-тежки,като накрая падат на земята под формата на дъжд.  Водата се стича  във водните басейни. Това пътешествие се нарича кръговрат на водата. 1.Изпаренията. Слънцето загрява водната повърхност и от нея се отделя невидима водна пара,която се издига във въздуха. Там тя се охлажда и образува милиони миниатюрни капчици,които оформят облаци. 2. Облаци в небето. Ветровете придвижват облаците в небето.Когато те попаднат в по-студен въздух,водните капчици започват да се сливат в по-тежки дъждовни капки. 3.Валежи. Когато водните капчици станат прекалено големи и тежки,те падат под формата на дъжд. 4.Реките. Водата се влива в потоци и реки,които текат по склоновете на планините и надолу в равнините. Някой реки завършват пътя си в езера,а други стигат чак до морето или океана,където водния цикъл започва отново. Може да ми