Ir al contenido principal

"Оставам вкъщи"


ОСТАВАМ ВКЪЩИ!
Лоли беше едно много добро и красиво зайче. Тя имала много приятели и всички много я обичали. Почти всеки уикенд, Лоли имала покана за рожден ден,за парти,за излет или игри с приятели, тя беше най-обичаното зайче в цялата гора.

Един ден Лоли разбрала за нов вирус, който засяга всички. Лоли смятала,че този вирус няма да стигне до далечната гора , в която живеела. Няколко дни след тази новина се появили и първите случаи на заразени животни в гората с новия вирус.
Една седмица по-късно всички училищни дейности били спрени за да се спре и разпространението на този вирус.

Лоли  решила,че това е подходящото време да посети своята приятелка Поли. В това време нейната майка Зайка се прибрала вкъщи и разказала на Лоли, колко е опасен този вирус и как за да го победим, всички заедно трябва да останем вкъщи.

Лоли решила да се обади на Поли за да и каже за забраната.Двете заедно решили да измислят неща, които да правят вкъщи за да се забавляват и за да мине времето по-бързо. 

След разговора с Поли, Лоли записала на един лист всички неща ,които обича да прави:

- Да чете книги.
- Да играе настолни игри с родителите.
- Да засади цвете.
- Да напише приказка.
- Да играе с любимите си кукли и играчки.
- Да слуша музика.
- Да направи картичка за мама.
- Да направи корабчета от хартия и да ги пуска във вода.
- Да играе с конструктора.
- Да си направи палатка в стаята.

Беше невероятно, как не се беше сетила преди за всички тези неща. 

Списъка сякаш не свършвал, имало много неща, който можела да прави. Разбрала,че сега е момента да направи всичко това и скоро нещата ще се оправят и ще може да играе с всичките си приятели от красивата гора.


А ти, с как прекарваш времето вкъщи?


Comentarios

Entradas populares de este blog

Читателски дневник - място за читателски спомени!

 Краят на учебната година е близо, а с него започва лятното четене. За много ученици воденето на читателски дневник  е задължително. И много деца възприемат тази задача като тежък дълг. Но ако използвате изберем правилния дневник, тогава това ще бъде едно от любимите занимания на детето. Основната цел на дневника е да напомни на децата за прочетените книги, така детето винаги ще може да си спомни, сюжета, героите и впечатлението от прочетеното.  Освен това воденето на читателски дневник  има голям ефект върху развитието на детето , детето се учи да анализира и обмисля прочетеното.  Този дневник е чудесен помощник за всеки ученик и забавен начин децата да тренират своите умения за четене с разбиране и да изживяват отново и отново прочетените истории! Може да принтирате, да оцветите по избор и да се потопите във вълшебния свят на книгите!  Приятно четене! Свалете от тук!

Аз познавам часовника + шаблони!

 Познаването на часовника е много важно умение в живота на едно дете.Познаването на часовника кара децата да се чувстват по-големи и самостоятелни.  Преди да започнем с ученето на часовника и часа , е необходимо децата да имат някои определени знания за да може да разберат и осъзнаят какво точно ни показва часовника. - Детето трябва да може да брои до 60. -Трябва да разбере понятието време и как се измерва то. - Трябва да знае периодите, на които е разделено времето : дни,седмици, месеци,сезони... Всяко дете следва своя ритъм, но децата няма да са готови да научат да познават часовника преди 5 или 6 годишна възраст. 1.Основни понятия. Денят е разделен на 24 часа. Всеки час е разделен на 60 минути, а всяка минута на 60 секунди. 2.Часовника е инструмент, с който измерваме времето.Състои се от  циферблат , на който са наредени числата от 1 до 12, Малка стрелка,която показва часа. Голяма стрелка която показва минутите. 3.Когато стрелката за минутите е на числото 12 е точен час. 4.Когато ст

Книги за лятната ваканция от 1 до 4 клас + читателски дневник.

Лятната ваканция е близо, а с нея и препоръчителния списък с книги за лятната ваканция!  Четенето, независимо дали става дума за истории, книги, комикси или списания,предоставя множество ползи за детето. Важно е то да не приема четенето като някакво задължение а да се впуска в невероятния свят на книгите с голямо желание. Ето и някои от ползите на четенето.  - К нигите са инструменти, които позволяват на децата да „пътуват“ до други места, да се транспортират до други измерения, където могат да си представят чрез думи какво представляват главните герои или случки от книгата. -  Д етето научава нов думи, да използва правилно речта и дори да пише без правописни грешки. -С четенето се стимулира умението за памет, концентрация и разбиране. -К нигите помагат на децата да се поставят на мястото на другите, да опознаят чувствата и гледн ите точки на другите. -Книгата е в ерен приятел за цял живот: детето, което придобие навика да чете, ще има другар, в добри и лоши времена.  За да е забавно н