Ir al contenido principal

Това съм аз!

 Първият учебен ден е ново начало,изпитание и предизвикателство за всички деца. Това е деня с най-много усмивки, положително настроение и мечти.

Греещи очички и усмихнати лица с нетърпение очакват да преминат прага на училището, под звуците на училищния звънец.

Първият учебен ден е дълго очакван и от родителите, които виждат децата си как преминават в един нов етап от живота си - станали са ученици!

Първият учебен ден е също така важен и отговорен за всеки учител,за това имаме тежката задача да поддържаме детския пламък в очите както в първия ден. Подаваме ръка с обич и вяра,посрещаме с топла усмивка и най-искрени думи,помагаме на децата да преодолеят страхове и изпитания и да сбъднат мечтите си.


Днес ви представям малката симпатична книжка-анкета ,която всеки ученик да попълни само или с помощта на родителите. Книжката се казва " Запознай се с мен" и е идеална за домашна работа още в първия учебен ден. С нея ще имаме повече информация за нашите малки ученици,все пак ще прекараме доста време заедно и е редно да знаем малко повече за тях!От тук може да свалите книжката-анкета.

Пак е 15 септември. Първият учебен ден! Гледам моите първокласници – новата смяна. Те са тук с техните надежди и страхове. Гледат ме с очакване. Подаряват ми цвете. Хващат ме за ръка. Тръгваме. Разлюляното море ни поглъща. Те гледат напред. Аз не се обръщам назад. Вървим ръка за ръка – младостта и мъдростта. Вървим по един път с обич и доверие. И така до следващия септември…“

Нора Барованачален учител в СОУ „Нешо Бончев


НА ДОБЪР ЧАС!

Comentarios

Entradas populares de este blog

Читателски дневник - място за читателски спомени!

 Краят на учебната година е близо, а с него започва лятното четене. За много ученици воденето на читателски дневник  е задължително. И много деца възприемат тази задача като тежък дълг. Но ако използвате изберем правилния дневник, тогава това ще бъде едно от любимите занимания на детето. Основната цел на дневника е да напомни на децата за прочетените книги, така детето винаги ще може да си спомни, сюжета, героите и впечатлението от прочетеното.  Освен това воденето на читателски дневник  има голям ефект върху развитието на детето , детето се учи да анализира и обмисля прочетеното.  Този дневник е чудесен помощник за всеки ученик и забавен начин децата да тренират своите умения за четене с разбиране и да изживяват отново и отново прочетените истории! Може да принтирате, да оцветите по избор и да се потопите във вълшебния свят на книгите!  Приятно четене! Свалете от тук!

Аз познавам часовника + шаблони!

 Познаването на часовника е много важно умение в живота на едно дете.Познаването на часовника кара децата да се чувстват по-големи и самостоятелни.  Преди да започнем с ученето на часовника и часа , е необходимо децата да имат някои определени знания за да може да разберат и осъзнаят какво точно ни показва часовника. - Детето трябва да може да брои до 60. -Трябва да разбере понятието време и как се измерва то. - Трябва да знае периодите, на които е разделено времето : дни,седмици, месеци,сезони... Всяко дете следва своя ритъм, но децата няма да са готови да научат да познават часовника преди 5 или 6 годишна възраст. 1.Основни понятия. Денят е разделен на 24 часа. Всеки час е разделен на 60 минути, а всяка минута на 60 секунди. 2.Часовника е инструмент, с който измерваме времето.Състои се от  циферблат , на който са наредени числата от 1 до 12, Малка стрелка,която показва часа. Голяма стрелка която показва минутите. 3.Когато стрелката за минутите е на числото 12 е точен час. 4.Когато ст

Книги за лятната ваканция от 1 до 4 клас + читателски дневник.

Лятната ваканция е близо, а с нея и препоръчителния списък с книги за лятната ваканция!  Четенето, независимо дали става дума за истории, книги, комикси или списания,предоставя множество ползи за детето. Важно е то да не приема четенето като някакво задължение а да се впуска в невероятния свят на книгите с голямо желание. Ето и някои от ползите на четенето.  - К нигите са инструменти, които позволяват на децата да „пътуват“ до други места, да се транспортират до други измерения, където могат да си представят чрез думи какво представляват главните герои или случки от книгата. -  Д етето научава нов думи, да използва правилно речта и дори да пише без правописни грешки. -С четенето се стимулира умението за памет, концентрация и разбиране. -К нигите помагат на децата да се поставят на мястото на другите, да опознаят чувствата и гледн ите точки на другите. -Книгата е в ерен приятел за цял живот: детето, което придобие навика да чете, ще има другар, в добри и лоши времена.  За да е забавно н