Ir al contenido principal

Кръговрат на водата.ЗАЩО ВАЛИ ДЪЖД?

Облаците в небето са миниатюрни водни капчици, издигнали се във въздуха, когато Слънцето е загряло водната повърхност.Капчиците стават стават все по-големи и по-тежки,като накрая падат на земята под формата на дъжд. Водата се стича  във водните басейни. Това пътешествие се нарича кръговрат на водата.

1.Изпаренията.

Слънцето загрява водната повърхност и от нея се отделя невидима водна пара,която се издига във въздуха. Там тя се охлажда и образува милиони миниатюрни капчици,които оформят облаци.

2. Облаци в небето.

Ветровете придвижват облаците в небето.Когато те попаднат в по-студен въздух,водните капчици започват да се сливат в по-тежки дъждовни капки.

3.Валежи.

Когато водните капчици станат прекалено големи и тежки,те падат под формата на дъжд.

4.Реките.

Водата се влива в потоци и реки,които текат по склоновете на планините и надолу в равнините. Някой реки завършват пътя си в езера,а други стигат чак до морето или океана,където водния цикъл започва отново.

Може да мислите, че всяка капка дъжд, която пада от небето, или всяка чаша вода, която пиете, е чисто нова, но тя винаги е била тук и е част от Кръговрата на водата.


ШАБЛОНИ!


Comentarios

Entradas populares de este blog

Ден на водата.

22 март е световен ден на водата, по тази причина реших да ви зарадвам с интересни материали. Нека да се научим да ценим водата. Песен за водата  https://www.youtube.com/watch?v=T3MAlQleT3I

Картичка саксия.

Лесна картичка, която децата само да направят за мама! https://www.youtube.com/watch?v=r7JSR2AyoWg&feature=youtu.be Ако търсите красив подарък за деня на майката, който да направите с децата, ето и идеята за картичка за мама. Тази картичка във формата на саксия ще зарадва баба или мама за 8-ми март или може да я използвате всеки един ден за да покажете на специален за вас човек, колко го обичате. Денят на майката е идеалният ден, поглезете мама с любимите неща. Обичам да правя картички с цветя. Те са пъстър и красив начин да се наслаждавам на цветя, без да се налага да ги изхвърля защото те никога не  увяхват. Необходими материали: Шаблон за изработка на картичката.  Цветна хартия или картон в цвят по избор. Лепило. Панделки. Перфоратор. Ножица. Инструкции: Разпечатайте шаблона или го копирайте върху избраната от вас хартия. С помощта на перфоратор направете две дупки на саксията. Направете цветята, всяко цвете е от 3