Ir al contenido principal

Сезоните

 По нашите географски ширини годината се дели на четири сезона,всеки с продължителност от три месеца.

Пролетта започва на 21-ви март.Това е  сезона, през който земята започва да се затопля и събужда след зимата. Времето се затопля.Растенията започват да растат отново и се появяват първите листа и цветя. Нощта става по-къса. Някои животни се събуждат от зимен сън,а прелетните птички  се връщат.

Лятото започва на 21-ви юни.Лятото е най-топлият сезон в годината.Дните са дълги, а нощите къси.Овощните дървета са покрити със зрели плодове. През лятото обичаме да ходим на море,да ядем сладолед и да играем до късно навън.

Есента започва на 22-ри септември.През есента времето се захлажда и прелетните птички отлитат на юг. Дните стават по-къси. Листата на дърветата жълтеят и падат. През есента се събира реколтата от жито и се приготвяме за зимата.

Зимата започва на 21-ви декември.Зимата е най-студеният сезон.Нощите са по-дълги.Бързо се мръква, а сутрин при събуждане е все още тъмно. По дърветата няма листа.Много животни спят зимен сън. През зимата вали сняг,децата правят снежни човеци и посрещат Дядо Коледа.С това дръвче на сезоните, децата ще могат да научат лесно сезоните. Нужно  е само да свалите файла, принтирате,оцветите,прегънете и залепите.
Comentarios

Entradas populares de este blog

Читателски дневник - място за читателски спомени!

 Краят на учебната година е близо, а с него започва лятното четене. За много ученици воденето на читателски дневник  е задължително. И много деца възприемат тази задача като тежък дълг. Но ако използвате изберем правилния дневник, тогава това ще бъде едно от любимите занимания на детето. Основната цел на дневника е да напомни на децата за прочетените книги, така детето винаги ще може да си спомни, сюжета, героите и впечатлението от прочетеното.  Освен това воденето на читателски дневник  има голям ефект върху развитието на детето , детето се учи да анализира и обмисля прочетеното.  Този дневник е чудесен помощник за всеки ученик и забавен начин децата да тренират своите умения за четене с разбиране и да изживяват отново и отново прочетените истории! Може да принтирате, да оцветите по избор и да се потопите във вълшебния свят на книгите!  Приятно четене! Свалете от тук!

Аз познавам часовника + шаблони!

 Познаването на часовника е много важно умение в живота на едно дете.Познаването на часовника кара децата да се чувстват по-големи и самостоятелни.  Преди да започнем с ученето на часовника и часа , е необходимо децата да имат някои определени знания за да може да разберат и осъзнаят какво точно ни показва часовника. - Детето трябва да може да брои до 60. -Трябва да разбере понятието време и как се измерва то. - Трябва да знае периодите, на които е разделено времето : дни,седмици, месеци,сезони... Всяко дете следва своя ритъм, но децата няма да са готови да научат да познават часовника преди 5 или 6 годишна възраст. 1.Основни понятия. Денят е разделен на 24 часа. Всеки час е разделен на 60 минути, а всяка минута на 60 секунди. 2.Часовника е инструмент, с който измерваме времето.Състои се от  циферблат , на който са наредени числата от 1 до 12, Малка стрелка,която показва часа. Голяма стрелка която показва минутите. 3.Когато стрелката за минутите е на числото 12 е точен час. 4.Когато ст

Книги за лятната ваканция от 1 до 4 клас + читателски дневник.

Лятната ваканция е близо, а с нея и препоръчителния списък с книги за лятната ваканция!  Четенето, независимо дали става дума за истории, книги, комикси или списания,предоставя множество ползи за детето. Важно е то да не приема четенето като някакво задължение а да се впуска в невероятния свят на книгите с голямо желание. Ето и някои от ползите на четенето.  - К нигите са инструменти, които позволяват на децата да „пътуват“ до други места, да се транспортират до други измерения, където могат да си представят чрез думи какво представляват главните герои или случки от книгата. -  Д етето научава нов думи, да използва правилно речта и дори да пише без правописни грешки. -С четенето се стимулира умението за памет, концентрация и разбиране. -К нигите помагат на децата да се поставят на мястото на другите, да опознаят чувствата и гледн ите точки на другите. -Книгата е в ерен приятел за цял живот: детето, което придобие навика да чете, ще има другар, в добри и лоши времена.  За да е забавно н