Ir al contenido principal

Сезоните

 По нашите географски ширини годината се дели на четири сезона,всеки с продължителност от три месеца.

Пролетта започва на 21-ви март.Това е  сезона, през който земята започва да се затопля и събужда след зимата. Времето се затопля.Растенията започват да растат отново и се появяват първите листа и цветя. Нощта става по-къса. Някои животни се събуждат от зимен сън,а прелетните птички  се връщат.

Лятото започва на 21-ви юни.Лятото е най-топлият сезон в годината.Дните са дълги, а нощите къси.Овощните дървета са покрити със зрели плодове. През лятото обичаме да ходим на море,да ядем сладолед и да играем до късно навън.

Есента започва на 22-ри септември.През есента времето се захлажда и прелетните птички отлитат на юг. Дните стават по-къси. Листата на дърветата жълтеят и падат. През есента се събира реколтата от жито и се приготвяме за зимата.

Зимата започва на 21-ви декември.Зимата е най-студеният сезон.Нощите са по-дълги.Бързо се мръква, а сутрин при събуждане е все още тъмно. По дърветата няма листа.Много животни спят зимен сън. През зимата вали сняг,децата правят снежни човеци и посрещат Дядо Коледа.



С това дръвче на сезоните, децата ще могат да научат лесно сезоните. Нужно  е само да свалите файла, принтирате,оцветите,прегънете и залепите.








Comentarios

Entradas populares de este blog

Ден на водата.

22 март е световен ден на водата, по тази причина реших да ви зарадвам с интересни материали. Нека да се научим да ценим водата. Песен за водата  https://www.youtube.com/watch?v=T3MAlQleT3I

Картичка саксия.

Лесна картичка, която децата само да направят за мама! https://www.youtube.com/watch?v=r7JSR2AyoWg&feature=youtu.be Ако търсите красив подарък за деня на майката, който да направите с децата, ето и идеята за картичка за мама. Тази картичка във формата на саксия ще зарадва баба или мама за 8-ми март или може да я използвате всеки един ден за да покажете на специален за вас човек, колко го обичате. Денят на майката е идеалният ден, поглезете мама с любимите неща. Обичам да правя картички с цветя. Те са пъстър и красив начин да се наслаждавам на цветя, без да се налага да ги изхвърля защото те никога не  увяхват. Необходими материали: Шаблон за изработка на картичката.  Цветна хартия или картон в цвят по избор. Лепило. Панделки. Перфоратор. Ножица. Инструкции: Разпечатайте шаблона или го копирайте върху избраната от вас хартия. С помощта на перфоратор направете две дупки на саксията. Направете цветята, всяко цвете е от 3

Кръговрат на водата.

ЗАЩО ВАЛИ ДЪЖД? Облаците в небето са миниатюрни водни капчици, издигнали се във въздуха, когато Слънцето е загряло водната повърхност. Капчиците стават стават все по-големи и по-тежки,като накрая падат на земята под формата на дъжд.  Водата се стича  във водните басейни. Това пътешествие се нарича кръговрат на водата. 1.Изпаренията. Слънцето загрява водната повърхност и от нея се отделя невидима водна пара,която се издига във въздуха. Там тя се охлажда и образува милиони миниатюрни капчици,които оформят облаци. 2. Облаци в небето. Ветровете придвижват облаците в небето.Когато те попаднат в по-студен въздух,водните капчици започват да се сливат в по-тежки дъждовни капки. 3.Валежи. Когато водните капчици станат прекалено големи и тежки,те падат под формата на дъжд. 4.Реките. Водата се влива в потоци и реки,които текат по склоновете на планините и надолу в равнините. Някой реки завършват пътя си в езера,а други стигат чак до морето или океана,където водния цикъл започва отново. Може да ми