Ir al contenido principal

Букет за мама!


На 8-ми март празнуваме деня на жената. За децата това е празникът на мама.Майките обичат безкрайно децата си и са готови на всичко за тях.
8-ми март е чудесен повод да благодарим на майките за грижите и обичка. За това ви предлагам тези страхотни и лесни за правени букети.
Те не само са красиви,но и вечни защото са от хартия и не увяхват! Те ще останат скъп спомен за мама дори и когато детето порасне.
За да направите тези красиви цветя е необходимо само да принтирате шаблона, да оцветите, прегънете и персонализирате букета. Шаблон ще намерите след всяка снимка на букета. 

    Мама 
Благодаря ти, мамо,
за твоя топъл скут,
за майчиното рамо,
за майчиния труд.

Благодаря ти още 
за ясния ми ден,
за грижите ти нощем,
когато бдиш над мен.

За нежната закрила,
за кроткия ти глас,
за всичко, майко мила,
благодаря ти аз! 

Автор: Асен Босев.
👉 ШАБЛОН👈

Цветя за мама
(Ангелина Жекова)
За мама са цветята
набрани в този ден.
От всички на земята
най-скьпа е за мен.
Послушай песента ни,
за мама е и тя,
за мамините длани,
най-нежни на света!
👉ШАБЛОН👈               Мама

Написах с мойта ръчичка 
най-скъпото име за всички!
От слънцето грее по-ясно,
звучи като песен прекрасна...
Със четири буквички само
написах аз думата мама.

Автор: Веса Паспалеева           На мама

Задето песни си ми пяла,

край мене ден и нощ си бдяла

и ме научи да се трудя

и рано-рано да се будя,

а в нашата родина свята

да пазя вярно свободата -

три думи ще ти кажа само:

-Благодаря, обична мамо!

Автор: Леда Милева.


👉ШАБЛОН👈
Ще се радвам да споделите с мен готовите букети и не забравяйте,че всеки ден може да казвате и показвате на мама, колко е важна за вас!!!


Comentarios

Entradas populares de este blog

Читателски дневник - място за читателски спомени!

 Краят на учебната година е близо, а с него започва лятното четене. За много ученици воденето на читателски дневник  е задължително. И много деца възприемат тази задача като тежък дълг. Но ако използвате изберем правилния дневник, тогава това ще бъде едно от любимите занимания на детето. Основната цел на дневника е да напомни на децата за прочетените книги, така детето винаги ще може да си спомни, сюжета, героите и впечатлението от прочетеното.  Освен това воденето на читателски дневник  има голям ефект върху развитието на детето , детето се учи да анализира и обмисля прочетеното.  Този дневник е чудесен помощник за всеки ученик и забавен начин децата да тренират своите умения за четене с разбиране и да изживяват отново и отново прочетените истории! Може да принтирате, да оцветите по избор и да се потопите във вълшебния свят на книгите!  Приятно четене! Свалете от тук!

Аз познавам часовника + шаблони!

 Познаването на часовника е много важно умение в живота на едно дете.Познаването на часовника кара децата да се чувстват по-големи и самостоятелни.  Преди да започнем с ученето на часовника и часа , е необходимо децата да имат някои определени знания за да може да разберат и осъзнаят какво точно ни показва часовника. - Детето трябва да може да брои до 60. -Трябва да разбере понятието време и как се измерва то. - Трябва да знае периодите, на които е разделено времето : дни,седмици, месеци,сезони... Всяко дете следва своя ритъм, но децата няма да са готови да научат да познават часовника преди 5 или 6 годишна възраст. 1.Основни понятия. Денят е разделен на 24 часа. Всеки час е разделен на 60 минути, а всяка минута на 60 секунди. 2.Часовника е инструмент, с който измерваме времето.Състои се от  циферблат , на който са наредени числата от 1 до 12, Малка стрелка,която показва часа. Голяма стрелка която показва минутите. 3.Когато стрелката за минутите е на числото 12 е точен час. 4.Когато ст

Книги за лятната ваканция от 1 до 4 клас + читателски дневник.

Лятната ваканция е близо, а с нея и препоръчителния списък с книги за лятната ваканция!  Четенето, независимо дали става дума за истории, книги, комикси или списания,предоставя множество ползи за детето. Важно е то да не приема четенето като някакво задължение а да се впуска в невероятния свят на книгите с голямо желание. Ето и някои от ползите на четенето.  - К нигите са инструменти, които позволяват на децата да „пътуват“ до други места, да се транспортират до други измерения, където могат да си представят чрез думи какво представляват главните герои или случки от книгата. -  Д етето научава нов думи, да използва правилно речта и дори да пише без правописни грешки. -С четенето се стимулира умението за памет, концентрация и разбиране. -К нигите помагат на децата да се поставят на мястото на другите, да опознаят чувствата и гледн ите точки на другите. -Книгата е в ерен приятел за цял живот: детето, което придобие навика да чете, ще има другар, в добри и лоши времена.  За да е забавно н