Ir al contenido principal

Букет за мама!


На 8-ми март празнуваме деня на жената. За децата това е празникът на мама.Майките обичат безкрайно децата си и са готови на всичко за тях.
8-ми март е чудесен повод да благодарим на майките за грижите и обичка. За това ви предлагам тези страхотни и лесни за правени букети.
Те не само са красиви,но и вечни защото са от хартия и не увяхват! Те ще останат скъп спомен за мама дори и когато детето порасне.
За да направите тези красиви цветя е необходимо само да принтирате шаблона, да оцветите, прегънете и персонализирате букета. Шаблон ще намерите след всяка снимка на букета. 

    Мама 
Благодаря ти, мамо,
за твоя топъл скут,
за майчиното рамо,
за майчиния труд.

Благодаря ти още 
за ясния ми ден,
за грижите ти нощем,
когато бдиш над мен.

За нежната закрила,
за кроткия ти глас,
за всичко, майко мила,
благодаря ти аз! 

Автор: Асен Босев.
👉 ШАБЛОН👈

Цветя за мама
(Ангелина Жекова)
За мама са цветята
набрани в този ден.
От всички на земята
най-скьпа е за мен.
Послушай песента ни,
за мама е и тя,
за мамините длани,
най-нежни на света!
👉ШАБЛОН👈               Мама

Написах с мойта ръчичка 
най-скъпото име за всички!
От слънцето грее по-ясно,
звучи като песен прекрасна...
Със четири буквички само
написах аз думата мама.

Автор: Веса Паспалеева           На мама

Задето песни си ми пяла,

край мене ден и нощ си бдяла

и ме научи да се трудя

и рано-рано да се будя,

а в нашата родина свята

да пазя вярно свободата -

три думи ще ти кажа само:

-Благодаря, обична мамо!

Автор: Леда Милева.


👉ШАБЛОН👈
Ще се радвам да споделите с мен готовите букети и не забравяйте,че всеки ден може да казвате и показвате на мама, колко е важна за вас!!!


Comentarios

Entradas populares de este blog

21 ноември - Ден на християнското семейство.

  На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично. В българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. Според преданието на този ден се случило паметно събитие. Богородица била обречена от родителите си на Бога още преди рождението си. Когато навършила три години, те я завели в Йерусалимския храм. Със запалени свещи всички близки я съпроводили през града до храма. Денят на християнското семейство наближава. Можем да създадем персонализиранa семейнa картинa с помощта на този шаблон. С помощта на шаблона ,децата трябва да изрежат,оцветят и залепят в рамката всеки член от своето семейство. ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ!

Рибки за Никулден + шаблони.

На 6 декември почитаме Св. Николай, архиепископ Мирликийски, Чудотворец.  Празникът е известен още като Никулден. Никулден поставя началото на Коледните празници в българския празничен календар . Свети Никола, чието име означава  " Победител" , се почита  като покровител на водните дълбини, на моряците, на  рибарите и като спасител на изпадналите в беда  корабокрушенци. В народните представи той е крилат момък с голяма физическа сила, летящ над моретата и закрилящ моряците и рибарите. Другаде пък го изобразяват като старец с дълга бяла  брада.  В народното словесно творчество е позната и  притчата за  това как ведн ъж Свети Никола излязъл  в морето с  другари. Извила се буря и лодката се  продънила. Но той  хванал една  голяма риба и  запушил с нея дупката.  Прибрали се всички   на  сушата и в знак на  благодарност му сготвили един шаран. От тук и традицията на Никулден да се  прави  рибен  курбан, и то от риба с люспи. След Никулден, смята народното поверие, започва  истинск

Моето семейство

    Семейството  Щом ми стане страшно, щом ме заболи, или пък ужасно чувствам се, уви, майчица си имам нежна и добра, ласкаво ме милва с мека топлина. Имам и насреща рамо на баща, страх да не усещам и да се опра. Братче и сетриче- весело е с тях. Моят дом обичам, пълен с много смях. Здравото семейство, мощна е опора, в него се отглеждат най-добрите хора. Биляна Дар         Моето семейство   Как обичам да се гушна я при татко, я при мама. А когато съм послушна, те целуват ме и двама.   „Слънце“ ме нарича татко. Мама — „месечинка ясна“. Толкова е мило, сладко, че не бързам да порасна.   Птицата в гнездото свое пази рожби голокрили. Моят дом — гнездо и той е. Дава ми любов и сили.                                                                                                                                                                                   Ангелина Жекова Шаблоните може да намерите ТУК!